Category Archives: Resepi

Resepi Kuih Koci Pulut Hitam

Resepi Kuih Koci Pulut Hitam yang sedap dan mudah

Sekarang memandangkan ada anak ni yang bertukar-tukar selera dia selalu pening nak masak apa. So kene pelbagaikan menu tengok mana yang dia suka. Petang ni bolehlah buat kuih koci pulut…

Resepi Pancake Gebu untuk breakfast

Resepi Pancake Gebu untuk Breakfast

Hujung minggu ni plan nak berkelah lah..bawa bekal pancake gebu ni sambil sekeliling bunyi air tejun bunyi hutan best jugak kan.. Haishh kene plan gak ni hujung minggu ni. Berkelah…

Resepi Lava Cheesetart meleleh

Resepi Lava Cheesetart meleleh yang sedap dan mudah

Haritu adik buat untuk Live resepi lava cheesetart di Page facebook Seminit Resepi. Kita ni tukang sorak di belakang tabir je. Haha.. Anak dara sorang tu pulak dia dapat makan…

Resepi Sagu Pandan Gula Melaka

Resepi Sagu Pandan Gula Melaka 5 Langkah Mudah

Harini ingat nak setelkan masalah di IPD Bukit Aman, tapi malangnya sana tak boleh buat report. Ingatkan kalau sana boleh buat report cepat sikit lah report proses. Rupa-rupanya susah juga…

Resepi Hokkaido Chiffon Cake sedap

Resepi Hokkaido Chiffon Cake Sedap, Gebu dan Mudah

Setiap kali nak pergi mana-mana berjalan jauh..mesti kene buat hokkaido chiffon cake ni dulu untuk anak dara sorang tu yang dah pandai pilih makanan..huhu.. Buat dalam cupcake kecik tu sekali…

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
Penaja Hasyanaurah