Category Archives: Makanan

Resepi Pajeri Terung Untuk Makan Tengahari Sekeluarga

Resepi Pajeri Terung Untuk Makan Tengahari Sekeluarga

Terung ni ada yang suka makan buat ulam. Macam Hn kalau jenis terung ni lagi suka makan bila ada rasa macam masak pajeri terung ni kan. Sedappnyaa dihidang pula dengan…

Resepi Kek Coklat Berhantu Sedap Seminit Resepi

Resepi Mudah Kek Coklat Cheese Berhantu Yang Sedap

Wah tak sangka viral juga kek coklat berhantu ni di facebook. Mestilah ramai peminat kek coklat yang share kan lagi2 boleh buat makan-makan untuk seisi keluarga. Tapi jangan selalu lah…

Resepi Laksa Kegemaran Yang Mudah Dan Senang

Antara makanan kesukaan mestilah resepi laksa. Kalau malas nak buat tunggu je lah bila ada pasar malam dekat putrajaya tu. Boleh tahan juga gerai pakchin laksa kalau rajin gi pasar…

Resepi Roti Jala dan Cara Membuat Roti Jala bersama Kari Ayam

Resepi Roti Jala dan Cara Membuat Roti Jala bersama Kari Ayam

Bila dah menuju hujung tahun ni hujan pon mula kerap kan. Bila dapat makan roti jala bersama kari ayam panas-panas masa musim hujan ni sedapnya kan pekena pula dengan kopi…

Resepi Original Cake Viral Yang Memang Sedap Dari Kedai

Baru-baru ni kecoh kan pasal satu kedai nama Original Cake  yang baru buka ni. Katanya dari taiwan dan halal tapi hn ragu-ragu la bila pergi tengok kat ioi city mall…

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
Penaja Hasyanaurah