Coklat Cinta Hadiah Istimewa Untuk Yang Tersayang

Coklat Cinta Hadiah Istimewa Untuk Yang Tersayang

Coklat cinta hadiah istimewa dari air tangan si pencinta kepada yang tersayang. Tak semestinya dari makwe ke pakwe je kan. Boleh buat coklat cinta ni dari isteri untuk suami lagi berganda pahala menggembirakan yang tersayang. Untuk hari-hari istimewa boleh buat juga kepada ibu dan ayah ke kan. Macam mak ayah hn dua dua suka coklat tapi tak makan banyak lah.

Resepi Coklat Cinta

Siapa je yang tak suka makan coklat kan. Hn ni kalau time datang bulan lagi la mencari yang manis2 macam ni. Tapi sebenarnya badan kita ada kekurangan something tu yang dok mencari makan makanan manis2 kan.. hehe.. So lepas ni kurangkan makan manis topup nutrisi yang lebih sihat lagi elok kan. Tapi kalau sekali sekala takpe kot..hehee..

   

Macam coklat cinta ni bolehlah buat untuk suami ke kan masa dihari-hari istimewa macam anniversary ke tapi memandangkan suami hn pon bekerja di rumah je memang kantoi la kalau buat depan dia. Hahaha.. takleh nak sorok langsung lah tapi kita upah cik ain seminit resepi je la buatkan boleh tak..haha

Bahan-bahan

  • 150 gram coklat
  • 1/2 tspn mocha paste
  • 50 gram marshmallow
  • 50 gram bubble rice
  • Hazelnut panggang

Cara penyediaan

  1. Cairkan marsmellow menggunakan microwave. Kemudian masukkan bubble rice. Kacau rata
  2. Sejukkan adunan bubble rice supaya mudah dipotong.
  3. Cairkan coklat menggunakan microwave atau kaedah double boiler. Masukkan mocha paste. Kacau rata
  4. Tuangkan adunan coklat ke dalm acuan hingga separuh penuh sahaja. Masukkan bubble rice yg sudah dipotong atau kacang.
  5. Tuangkan coklat hingga penuh acuan. Hentakkan sedikit bagi rata. Sejukkan 10 minit di dalam peti
  6. Hias coklat anda mengikut kretiviti. Sedia dihidang.

Kalau nak mudah korang download je apps seminit resepi ni dekat handphone korang haaa..  dahsyat seminit resepi ni dah ada apps ok..untuk android dan apple pon dah ada tau..Untuk android boleh download kat SINI. Untuk apple boleh download di SINI. InsyaAllah sangat2 memudahkan kerja2 di dapur korang tauu..

Sumber : Seminit Resepi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

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
Penaja Hasyanaurah