Pengalaman Makan Di Ocean Hauz

Pengalaman Makan Di Ocean Hauz

Macam macam trend makan sekarang ni kan. Jadi kalini Hn nak share pengalaman makan di Ocean Hauz, Bangi. Kalau siapa suka seafood heaven haa jangan tak cuba makan dekat Ocean Hauz ni ok.

Pengalaman Makan Di Ocean Hauz

Haritu tetiba Ocean Hauz punya post dekat instagram tu seakan-akan menggoda daku..haha.. Lalu Hn pon try tanya pak suami mahu makan dinner apa.. barang nak masak tiada maka alasan ini sangat menguatkan untuk menggoda suami ke Ocean Hauz.. 😛

   

Maka selepas magrib pergi la berempat dengan mak mentua sekali. So sampai je depan Ocean Hauz Bangi tu tengok memang kosong maka kami la merasmikan selepas magrib.. hoho.. So memang senang dan mudah sangatlah kami nak memilih makanan kan..

Ocean Hauz

Masa tunggu diorang nak masak tu, kami borak2 la dulu. Tempat macam ni hidang pula cara takde pinggan makan atas kertas mahjong tapi yang jenis tebal punye la so jangan risau bocor ke kan.. kalau mulut bocor tu ada lahh..ahaks.. Kalau tumpah pon memang konpem tumpah ke nasi korang makan yee..

Fuhh dah siap je hidang memang pandang makanan je la kan masing-masing. Makan tak terkata apa dah menikmati kesedapan ni. Apa yang spesialnya bagi Hn ialah Kuah lemon butter yang udang tuu memang boleh buat korang terngiang-ngiang ditekak sampai keesokan harinya… gituuu…

Tapi serius memang yang tu sedap tengok je kuah macam banyak tapi hampir licin kuah lemon butter tu kami makan.. tak caya haa tengok la gambar bawah ni haa..
Ocean Hauz

Kami order 4 jenis udang, ketam, sotong dan mussels ( tak pasti la sejenis kepah ke kupang… yang pasti telan sajaa..hoho ) termasuk air dan mushroom soup semua total RM170++  makan untuk 3 orang.. So kalau nak enjoy sekali sekala takpelah kan..hihi

Kalau nak tahu dekat Ocean Hauz ni pon ada juga King Crab dan Lobster.. lebih kurang RM100-200 la en suami bagitau.. Haa kalau teringin makan seafood yang best mungkin korang boleh pergi ke Ocean Hauz ni ok..

Hope cara masak di Ocean Hauz ni konsisten la kesedapan dia baru laa buat orang boleh terngiang-ngiang berhari-hari kannn..Kalau tak kena tekak uols maafkan hamba okeyy..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PGRpdiBpZD0iaGFsYWxhZF9jb21wYW5pb25fYWRfZGl2X0VZVkFIZlQ4Qi13UExrTEZPS3RyRzdFNGdtUT1kaGJkc2xqaGJkRGpUY2h2TlRBMyIgc3R5bGU9ImRpc3BsYXk6IG5vbmU7Ij4gPHNjcmlwdCBpZD0id2lkZ2V0X2xpYl9FWVZBSGZUOEItd1BMa0xGT0t0ckc3RTRnbVE9ZGhiZHNsamhiZERqVGNodk5UQTMiIHNyYz0iaHR0cHM6Ly93d3cuaGFsYWwuYWQvYXNzZXRzL2phdmFzY3JpcHRzL3B1Ymxpc2hlci93aWRnZXRzL2hhZF93aWRnZXRfbGliLmpzIiBhc3luYz48L3NjcmlwdD4gPHNjcmlwdCBpZD0id2lkZ2V0X2Zvcm1hdHRlcl9FWVZBSGZUOEItd1BMa0xGT0t0ckc3RTRnbVE9ZGhiZHNsamhiZERqVGNodk5UQTMiIHR5cGU9InRleHQvamF2YXNjcmlwdCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy5oYWxhbC5hZC9hc3NldHMvamF2YXNjcmlwdHMvcHVibGlzaGVyL3dpZGdldHMvd2lkZ2V0XzMwMF8yNTAuanMiIGFzeW5jPjwvc2NyaXB0PiA8aWZyYW1lIGlkPSJoYWxhbGFkX2Fkc19mcmFtZV9FWVZBSGZUOEItd1BMa0xGT0t0ckc3RTRnbVE9ZGhiZHNsamhiZERqVGNodk5UQTMiIHN0eWxlPSJkaXNwbGF5IDogYmxvY2sgOyIgbmFtZT0iaGFsYWxhZF9hZHNfZnJhbWUiIHRhcmdldC1kb21haW49Imh0dHBzOi8vd3d3LmhhbGFsLmFkIiB3aWR0aD0iMCIgaGVpZ2h0PSIwIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgbWFyZ2lud2lkdGg9IjAiIG1hcmdpbmhlaWdodD0iMCIgdnNwYWNlPSIwIiBoc3BhY2U9IjAiIGFsbG93dHJhbnNwYXJlbmN5PSJ0cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW49InRydWUiPiA8L2lmcmFtZT4gPHNjcmlwdCBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmhhbGFsLmFkL2dldFdpZGdldEJvb3RzdHJhcD93aWRnZXRUb2tlbj1FWVZBSGZUOEItd1BMa0xGT0t0ckc3RTRnbVE9ZGhiZHNsamhiZERqVGNodk5UQTMiIGFzeW5jPjwvc2NyaXB0PiA8L2Rpdj4=
Penaja Hasyanaurah