set-mengandung-shaklee-15

Set Mengandung Shaklee

Tahniah buat anda yang dah disahkan hamil.. Ape perasaan korang lagi-lagi yang pertama kali mengandung ni? Mestilah teruja ye dakk apee daa ni pon nak tanya.. ahaks.. Ok jom Hn cerita kenapa korang perlu ambil Set Mengandung Shaklee ni dari mula korang tahu korang dah hamill.. 🙂

Pengalaman Menggunakan Set Mengandung Shaklee

set-mengandung-shaklee-12

Alhamdulillah Hn pon untuk kali pertama kali mengandung ni.. Mostly ibu2 muda memang terus excited nak pergi klinik check betul ke takk aku mengandung ni ye tak? hahaa..

Bila dah berkahwin kita sebagai perempuan mestilah kene bersedia dengan dua title.. Iaitu title seorang isteri dan title seorang ibu.. Haaa betapa pentingnya perancangan keluarga kan.. Macam Hn dan suami sendiri kami memang nakkk ada baby cepat2.. Anak tu kan rezekii..Alhamdulillah Allah permudahkan.. *shyyyy… hihi

Bila Hn pelik tetiba period macam lamaaa je tak datangg kann… mintak tolong en suami belikan Upt test.. Suami beli yang RM10 je.. Memang agak was2 laa sebab satu lagi line tu tak clear.. Maka kami pon macam betul ke tak.. betul ke takk banyak kaliii kannn.. huhuu

Sepanjang kehamilan dengan pengambilan Set Mengandung Shaklee ni, Alhamdulillah Hn takde alahan yang teruk sangat

Masa tu baru lewat lebih kurang 3 atau 4 hari la kot.. punyaa laa tak sabarr kann..hahaha..  Bila dah seminggu tu still period tak datang  dan kami decide nak gi cari Upt Test yang okeyyy sikit.. Beli la yang Digital Clearblue punya Upt test.. Dan hasillll mendebarrrrkannn okeyy sebab pagi2 lepas subuh dah semangat check.. ahaksss..

Tapiiiii sejak dahh tahu mengandung yang check melalui Upt test tu jeee, tanya la mak dan mak mentua bila nak buat checkup untuk hamil ape semua ni.. Bila tanya orang berpengalaman ni mesti la diorang kata 3@4 bulan nanti gi la check sebab kalau gi awal2 pon doktor pon takleh buat ape pon sebab masih awal kann.. hehe

 

Maka Hn dan suami pergi checkup bila kandungan hampir 4 bulan..ahaksss…. Kemain laamaa kann.. Tapii waittt apsal cerita macam panjang jeee.. Mana testimoni Set Mengandung Shaklee nyee? ahaha..

set-mengandung-shaklee-2

Okey macam ni bila start dah tahu memang pregnant, Hn ambil terus Set Mengandung Shaklee ni. Kandungan masa trimester yang pertama ni sangat2 lah fragile okey kalau kita lasak lepas tu makan tak jaga, tak ambil supplement lagi sebab kita tak tahu keadaan tubuh badan kita kat dalam ni camne kann..

Masa 3 bulan yang pertama pregnant memang Hn banyak berjalan senang kata tak lekat sangat dalam rumah ni nasib baik laa suami kerja sendiri je.. hehee.. Dan ramai juga masa ni nasihat Hn untuk jaga diri masa awal2 pregnant ni bahaya lasak sangat sebab kandungan masih ditahap fragile lagii..

set-mengandung-shaklee-13

Syukur bila kandungan masih bertahan sehingga sekarang dah 5 bulan kehamilan … Alhamdulillah.. Doakan Hn selamat sehingga bersalin yaa.. terima kasihh .. hiksss

Kelebihan Set Mengandung Shaklee

Macam Hn sendiri dari awal pregnant memang tak ambil ubat klinik dan masa first checkup pon doktor tak bagi ubat atau supplement apa-apa sebab Hn dah bagitau ambil Set Mengandung Shaklee ni je.. Doktor pon okey je sebab alhamdulillah kandungan sihat je walaupun dah 4bulan lebih baru nak gi checkup..heeee.. 🙂

Okey jom Hn cerita pula apa yang ada dalam Set Mengandung Shaklee nii..

  1. ESPset-mengandung-shaklee-4 (2)
  • Melindungi dan menjaga rahim – Lagi2 awal kehamilan, kalau tak jaga dengan betul boleh menyebabkan keguguran.
  • Sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel-sel tisu, hormon dan enzim dalam tubuh badan kita
  • Penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit
  • Memberi ibu tenaga di mana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk
  • Memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat
  • Protein dalam ESP ni membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi
  • Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah
  • Keperluan protein ni bertambah penting tauu bila kandungan dah masuk trimester ke 3 bagi membantu memaksimumkan pertumbuhan fetus

2. B Complex set-mengandung-shaklee-6

  •  B Complex ni penting untuk pembinaan tulang dan mengelakkan kecacatan pada janin dan mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi sebab B Complex ni ada Vitamin B dan asid folik
  • B Complex Shaklee juga ada Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon
  • Vitamin B dikatakan sangat penting untuk pembentukan tulang tengkorak anak di dalam kandungan
  • Ibu memerlukan sekurang-kurangnya 400 mg keperluan asid folik sehari

3. Vita-lea set-mengandung-shaklee-8

  • Vita-lea ni multivitamin
  • Kaya dengan zat besi – kalau mana-mana bakal ibu ada masalah pitam, mudah pening atau anemia ni salah satu punca kekurangan zat besi yang boleh menyebabkan susah nak bersalin dan kelahiran pra-matang
  • Melengkapkan keperluan ibu mengandung yang banyak diserap oleh bayi
  • Mengurangkan risiko bayi pra-matang dan masalah bayi kurang berat badan

4. Vitamin Cset-mengandung-shaklee-5

  • Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat
  • Membantu dalam penghadaman zat di samping Vitamin C meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh
  • Vitamin C Shaklee tidak mempunyai pewarna malah pengawet tambahan. Ianya adalah sustained release dan akan digunakan secara beransur-ansur mengikut keperluan badan kita
  • Meningkatkan sistem imun ibu mengandung

5. Ostematrix set-mengandung-shaklee-9

  • Membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan gigi dan tulang
  • Ibu mengandung memerlukan 1000mg-1300mg sehari. Setiap 1 biji Ostematrix mengandungi 250mg kalsium
  • Ostematrix mengandungi kalsium,magnesium dan Vitamin D.
  • Magnesium berfungsi untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
  • Vitamin D pula untuk merangsang penyerapan kalsium. Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi
  • Tidak mengandungi lemak berbanding ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu
  • Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna
  • Membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi
  • Sekiranya ibu mengandung kekurangan kalsium ia akan menjejaskan pertumbuhan bayi dan turut menyebabkan penyusutan jisim tulang dan berlakunya kerosakan gigi kepada ibu itu sendiri

6. Omega Guard ( EPA & DHA ) set-mengandung-shaklee-7

  • DHA adalah asid lemak perlu yang dijumpai dalam badan kkita terutama pada otak
  • DHA sangat penting dalam perkembangan otak, serta aspek-aspek lain perkembangan janin. DHA juga asid lemak utama yang ditemui dalam retina mata, serta organ badan yang lain
  • Bayi tidak mampu menghasilkan DHA mereka sendiri, mereka memperoleh DHA daripada susu ibu. Sebelum bayi dilahirkan, DHA didapati dari ibu melalui plasenta. Dengan itu, ibu akan mengalami kekurangan DHA.
  • Pakar mencadangkan supplement Omega 3 kepada ibu-ibu mengandung dan ibu yang menyusu. Ini adalah untuk menambah DHA untuk perkembangan fetus dan untuk mengekalkan kuantiti DHA untuk diri ibu sendiri.

Kunci Utama Nutrisi Lengkap

Pengambilan nutrisi yang lengkap dan berkhasiat sepanjang kehamilan adalah kunci utama kepada

  1. Perkembangan otak dan minda bayi yang sempurna
  2. Perkembangan bayi yang sihat
  3. Pencegahan baby dari mendapat jaundice

InsyaAllah dengan nutrisi lengkap dalam Set Mengandung Shaklee dapat membantu ibu hamil untuk kekal bertenaga sepanjang hari dan membantu beri kesihatan yang baik 🙂

 

Harga Set Mengandung Shaklee

Harga untuk Set Mengandung Shaklee bergantung pada keperluan masing-masing, macam Hn sendiri ambil lengkap Set Mengandung Shaklee ni.. Sebab Hn tahu kondisi badan Hn yang memerlukan Vitamin tambahan bila pengambilan piramid makanan yang banyak lopong2.. hehee

Jadi keperluan vitamin tambahan ni memang badan kita perlukan jikaaa korang tak cukup zat makanan dalam sehari.. Nak kira kalori lah ape lah macam lagi tu Hn memang tak pandai…ahakss.. tapi alhamdulillha pengambilan vitamin tambahan ni bantu sistem badan lebih elok dan kulit lebih cantikk..hihiiii

Harga bergantung pada keperluan uols la kann.. Jadi boleh hubungi Hn ya untuk dapatkan konsultasi dan Hn akan cuba suggestkan yang bersesuaian untuk korang..

Bermula dengan bulan May sehingga Oktober 2015, Shaklee ada buat program YES tauu..yang mana program YES tu akan menjimatkan poket korang malahhh boleh dapat lagi duit poket dari Shaklee.. Haa best takkk? Beli satu Set Mengandung Shaklee ni pulak ada DISKAUN 5%.. Eh kira banyaakkk tauu tuu.. hikss..

Testimoni Set Mengandung Shaklee

set-mengandung-shaklee-2

set-mengandung-shaklee-3

set-mengandung-shaklee-4

Cara Mendapatkan Set Mengandung Shaklee

Jadi buat anda,

  • Para suami yang sayangkan isteri yang sedang hamil dan bayi yang sedang berkembang dalam rahim
  • Ibu yang mahu memberikan yang terbaik untuk anak dalam kandungannya

Boleh whatsapp atau message Hn di +6011-2304 3698 untuk mendapatkan HARGA SPECIAL Set Mengandung Shaklee ni. InsyaAllah Hn menjanjikan harga yang terbaik beserta consultation yang complete buat rujukan anda 🙂

Hn doakan bakal-bakal ibu ni semua sihat dan selamat hingga melahirkan baby ya insyaAllah.. Doakan kesihatan Hn dan baby juga ye 🙂

set-mengandung-shaklee-14

Your Shaklee Independent Distributor,

Hasyanaurah.com
Whatsapp : +6011-2304 3698
Facebook : Hasya Naurah 
Instagram : Shaklee.hasyanaurah

2 comments

  1. Pingback: 5 Tanda Awal Kehamilan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

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
Penaja Hasyanaurah