Malaysia best blog 2015

Malaysia Best Blog 2015

Hn baru-baru ni perasan dengan contest Malaysia Best Blog 2015 yang akan tamat pada 18 Feb 2015 ni. Contestnya simple sahaja.. dapatkan tempat pertama di Google dengan keyword Malaysia Best Blog 2015.

Hadiahnya pula not bad, dalam RM1500. Cukup untuk beli laptop baru untuk mama yang dah tunggu rosak je tu.

   

SEO untuk Malaysia Best Blog 2015

Disebabkan ramai blogger yang nak cuba dapatkan ranking untuk keyword Malaysia Best Blog 2015 ni, Hn nak kongsi sikit tips seo untuk naikkan ranking post korang.

Tips ringkas SEO ni korang kene research la untuk faham, Hn hanya beri keyword penting untuk korang buat research:

  1. Pastikan tag heading H1 sampai H3 mempunyai keyword Malaysia Best Blog 2015.
  2. Keyword sasaran mesti ada dalam nama gambar yang digunakan. Jangan lupakan alt text, mesti ada keyword juga.
  3. Dapatkan interaksi media sosial sebanyak mungkin.
  4. Lebih 250 patah perkataan.
  5. Highlight kat google webmaster

Kalau ada tak faham atau nak tanya, komen je kat area komen kat bawah entry ni. Hn akan cuba bantu, InsyaAllah.

Malaysia best blog 2015 - 3

Senarai Malaysia Best Blog 2015

Nak taknak Hn perlu masukkan 10 blog pilihan Hn untuk contest ni, so korang try check 10 Malaysia Best Blog 2015 ni.

  1. Le Harmonie Studio
    • Website/blog ni banyak ajar tentang bisnes, kreatif, website, seo dan macam-macam lagi. Hn belajar seo dari owner blog ni lah. Nak tau tips tambahan untuk contest seo ni boleh usha Le Harmonie Studio.
    • Website/blog Le Harmonie Studio ni siap bagi tutorial wordpress percuma, korang leh tengok kat link WordPress4Bisnes >> http://leharmonies.my/wordpress4bisnes/.
  2. Ben Ashaari
    • Dari abang ben ni la hn banyak didedahkan dengan kehidupan dan dunia blogger. Abang ben ni dah kira senior dalam dunia blog.
    • Dari abang ben juga hn banyak kenal dengan blogger-blogger lain sehinggakan terwujudnya kelab blogger ben ashaari.
  3. Tiffin biru
    • Blogger tiffin biru atau lebih dikenali Mat gebu merupakan otai dalam blogger masakan. Kalau nak tahu beliau ni sempoi je sampai ramai sangat yang tergila-gilakan tiffin biru beliau termasuk tuan dia sekali..asyik kene kacau jee..almaklum orang famous kann..hihii.. Resepi beliau memang hn banyak cuba dan memang awesomelahh.
  4. wrthrough
    • Blog yang berkongsi tentang keyakinan kepada Tuhan. Kalau korang rasa kurang yakin diri dan rasa-rasa diri macam budak jahat yang nak berhijrah tetapi selalu rasa putus asa dengan rahmat Allah, korang bacalah artikel kat blog ni
    • Blogger ni juga mengajar teknik BAD iaitu teknik ‘Bertanya Allah Dahulu’
  5. Backpacker busuk
    • Kalau hn nak berjalan-jalan ke luar negara, hn lebih suka refer dulu backpackerbusuk ni sebab banyak info-info yang boleh hn dapat.
    • Kalau tak keluar negara pon masih suka baca info yang beliau kongsikan dalam blog beliau.
  6. Kaki berangan
    • Ni pon blog travel yang best. Banyak info menarik yang dikongsi sepanjang beliau travel.
    • Takyah banyak cerita untuk korang yang suka travel boleh cuba skodeng sendiri kemana kakiberangan ni melangkah ok.
  7. Anakkuwiraku
    • Blog beliau banyak berkongsi tentang supplement shaklee. Beliau merupakan salah seorang jutawan shaklee yang menjadi inspirasi ramai orang termasuk hn sendiri.
    • Tips kesihatan juga banyak yang dikongsi oleh kak N sendiri.
  8. Mamapeduli
    • Oleh kerana hn juga bakal menjadi seorang ibu tak lama lagi. Jadi kena belajar banyak benda sepanjang tempoh mengandung ni.
    • Dan hn jumpa mamapeduli daripada share orang ramai di facebook. Info-info untuk menjadi seorang ibu di mamapeduli memang berguna untuk seorang isteri dan bakal-bakal ibu.
  9. Ohduit
    • ok maaf ye blogger ohduit, sebab hn baru terjah blog anda sebab mahu menjoinkan diri sendiri dalam contest Malaysia best blog 2015 ni.. hehee..
    • Tetapi memandangkan ohduit.com banyak share ilmu bermanfaat dalam bisnes, insyaAllah hn akan terjah artikel-artikel tersebut ye..hee
  10. Hasrul Hassan
    • Blog bro hh banyak info untuk yang baru nak berjinak-jinak dengan blog. Info terkini pon banyak tak ketinggalan gosip terbaru lagi sensasi.. kalau tak caya pi terjah naaa.. jangan marah bro hh.. :p

Malaysia best blog 2015 - 2

Contest SEO Malaysia Best Blog 2015

So, untuk blogger yang masih belum join contest ni, jom join Contest SEO Malaysia Best Blog 2015 yang dianjurkan oleh OhDuit. Korang berpeluang memenangi RM1500 dan juga dapat kenal blogger lain.

Maklumat pertandingan korang boleh refer Contest SEO Malaysia Best Blog 2015.

Malaysia Best Blog 2015 ranking

60 comments

  1. Salam buat Hasya Naurah….moga sihat-sihat saja….. blog yang tersenarai dalam Malaysia Best Blog 2015 anda semuanya bagus-bagus. Setiap blog ada banyak informasinya. Apa pun pilihannya yang penting anda berjaya.

    • miezan muyat

      Maaf ye lmbat reply.. Sye sbnarnya x bpe nak fhm Google analytic ..sy pkai weebly.. Provide skali dgn statistic.. Tp skg da drop sikit hahaha.. Paling femes tajuk entry wix own by Israel company..

      • Kalau pakai weebly still boleh connect dengan google analytic, pergi ke setting>>SEO>>footer code..

        Paste google analytic punya code dekat footer code.. Setel.. nanti boleh analisis pelawat dengan lebih dalam.

  2. Ehh tak marah .. sesekali beri makan pada mereka yang mahu suapan info, asal jangan berlebihan dah le … errr ke tak boleh ehh? Hoho …

    Terima kasih sebb senaraikan blog bro hh tu … banyak blog lain yang boleh dipilih, dipilih blog kaler oren .. mekasih banyak2 …

  3. Pingback: Malaysia Best Blog 2015 SEO Contest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

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
Penaja Hasyanaurah