Ephyra Treasure Hunt 2014

Ephyra-EphyraTreasure Hunt 2014

Assalamualaikum.. Alhamdulillah pengalaman baru lagi bila dapat join treasure hunt ni. Sebenarnya join treasure hunt ni pon sebab yang lain ajak. Biasala HN pantang diajak, semua nak join.. hohoo..

24 May 2014 hari sabtu yang lalu, Oceanlife Marketing Sdn Bhd dengan kerjasama Denaihati Network Sdn Bhd telah menganjurkan Treasure Hunt 2014. Hn dan 26 orang rakan blogger yang lain join Ephyra Treasure Hunt di mana kami dibahagikan 7 kumpulan bersamaan 7 buah kereta. Tapi sebelum tu meh nak terangkan apa itu Ephyra?

   

Apa itu Ephyra?

Ephyra Treasure Hunt 2014

EPHYRA dirumus khas untuk kecantikan dan kesihatan yang bermula dari dalam. Ia mengandungi kolagen ikan laut dalam yang dihidrolisis secara semulajadi,yang sangat membantu kuasa penyerapan ke dalam kulit lebih pantas dan effektif untuk kesan yang lebih optimum. Digabung dengan 8 agen antioksida yang berkesan untuk melindungi dan memperbaharui, memberikan apa yang diperlukan oleh kulit anda,Lindungi kulit anda dari masalah kulit dan penuaan, seterusnya serlahkan keserian dan kesihatan dalaman dan luaran. Hasilnya – kulit lebih bersih,lebih berseri, lebih halus dan lebih muda!

EPHYRA SESUAI UNTUK

  • Lelaki dan wanita, kanak-kanak (4 tahunkeatas)
  • Ibu menyusu dan hamil (6 bulankeatas)
  • Mereka yang pentingkan kecantikan, kesihatan luar dan dalam

Mereka yang mempunyai masalah-masalah berikut :

  • Kulit berjerawat
  • Kulit Berjeragat dan Berparut
  • Eczema / Penyakit Kulit
  • Gastrik / Masalah Usus
  • Menurunkan Kolestrol
  • Stress / Kemurungan / Ceria
  • Sembelit / Cirit-Birit / Buasir
  • Asthma / Lelah / Penat / Semput
  • Gout / Arthritis Sendi
  • Menopause
  • Ketidakseimbangan Hormon
  • Alergi Makanan Laut
  • Resdung
  • Penyakit Gusi / Demam
  • Masalah Tidur / Kelesuan
  • Jangkitan Pundi Kencing
  • Masalah Buah Pinggang
  • Kanser / PertumbuhanTumor
  • Sakit Sendi & Sengal Badan
  • Jantung / Saluran Darah
  • Migraine / Sakit Kepala
  • Strok / Parkinson
  • Penyakit Alzheimer (Nyanyuk)
  • Masalah Senggugut / PMS
  • Jangkitan Virus / Bakteria
  • Darah Tinggi
  • Masalah Saraf
  • Kencing Manis
  • Thyroid
 Berminat dengan produk Ephyra? boleh hubungi Oceanlife atau facebook Oceanlife
Bersambung cerita Ephyra Treasure Hunt Hn satu group dengan artis ala carte :p , k.intan dan a. aziz … Group dengan sesiapa pon apa yang penting kerjasama tu penting kena ada. Dan group kami memang sangat kerjasama sampai masing-masing punya line intenet pon sama-sama takde. Hahaha… Dah la Ephyra Treasure Hunt kalini memang mementingkan sangat intenet yang powerrrrangers…hoho..
Antara Team yang ada ni nama grouppp memang Powerr semuanya sebab nama group ni semua nama bahan dan kandungan yang ada dalam Ephyra tu..
#EphyraTeam1
Astaxanthin
#EphyraTeam2
Glutathion
#EphyraTeam3
Acai Beri
#EphyraTeam4
Gam Akasia
#EphyraTeam5
Tomato
 
#EphyraTeam6
Marigold
 
#EphyraTeam7
Acerolla
 
Ada beberapa Task yang perlu diselesaikan. Task 1 kena buat video bersama produk Ephyra.. Punyela semangat buat tapi dapat post pon ehsan dari pinjam wifi dari mek qaseh..hahaha.. cayalah line U-mobile..
Ephyra Treasure Hunt 2014 1

Hashtag memudahkan team Denaihati dan Ephyra untuk sekodeng apa yang peserta tengah buat

 

Ephyra Treasure Hunt 2014 2

Taman Botani, Putrajaya jawapan diaa..yihaaa..kami group last skali.. :p

Dari Puspanita, Presint 10 bermula kemudian ke Taman Botani seterusnya ke Klia2 sambil berhenti di tepi jalan untuk selfie dengan board Ephyra dan kemudian dari Klia2 patah balik ke Putrajaya memang pengalaman yang awesome laa..
Ephyra Treasure Hunt 2014 3

panas terik kot timeee ni..huuu..

Ephyra Treasure Hunt 2014 5

woot woottt… #EphyraTeam6

Ephyra Treasure Hunt 2014 4

Antara task di Klia2..bagus2 task yang team Denaihati ni bagi…cayalahh…

Ephyra Treasure Hunt 2014 6

Geng Sempoiiii..Thank You semuaaa!!!

Ephyra Treasure Hunt 2014 7

walaupun tak menang tapi kami dapat juga hadiah saguhatii..alhamdulillah yeayyy!!

Ephyra Treasure Hunt 2014 8

Para Pemenang Ephyra Treasure Hunt tempat pertama,kedua dan ketigaa…Tahniahhh korangg!!!

Alhamdulillah.. Ephyra Treasure Hunt kalini beri pengalaman baru buat Hn dan dapat kawan-kawan baru. Yang paling best dapat juga merasmikan KLIA2 yang baru buka tu.. Ramai kot oranggg masa tu..hari sabtu pulak kann.. Hn nak ucapkan terima kasih kepada Team Ephyra dan Team Denaihati yang sudi menganjurkan program-program macam ni.. Terima kasih juga #EphyraTeam6 Marigold Team yang berkerjasama untuk menyiapkan task..Harap seterusnya nanti ada lagi program macam ni… Yeahhh…

p/s : Raya dah nak dekat.. Kuih Raya dah ada??? Jom terjah ke Super Budget Raya.. Ada kuih raya sedap 100% homemade menanti uolss..heee

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PGRpdiBpZD0iaGFsYWxhZF9jb21wYW5pb25fYWRfZGl2X0VZVkFIZlQ4Qi13UExrTEZPS3RyRzdFNGdtUT1kaGJkc2xqaGJkRGpUY2h2TlRBMyIgc3R5bGU9ImRpc3BsYXk6IG5vbmU7Ij4gPHNjcmlwdCBpZD0id2lkZ2V0X2xpYl9FWVZBSGZUOEItd1BMa0xGT0t0ckc3RTRnbVE9ZGhiZHNsamhiZERqVGNodk5UQTMiIHNyYz0iaHR0cHM6Ly93d3cuaGFsYWwuYWQvYXNzZXRzL2phdmFzY3JpcHRzL3B1Ymxpc2hlci93aWRnZXRzL2hhZF93aWRnZXRfbGliLmpzIiBhc3luYz48L3NjcmlwdD4gPHNjcmlwdCBpZD0id2lkZ2V0X2Zvcm1hdHRlcl9FWVZBSGZUOEItd1BMa0xGT0t0ckc3RTRnbVE9ZGhiZHNsamhiZERqVGNodk5UQTMiIHR5cGU9InRleHQvamF2YXNjcmlwdCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy5oYWxhbC5hZC9hc3NldHMvamF2YXNjcmlwdHMvcHVibGlzaGVyL3dpZGdldHMvd2lkZ2V0XzMwMF8yNTAuanMiIGFzeW5jPjwvc2NyaXB0PiA8aWZyYW1lIGlkPSJoYWxhbGFkX2Fkc19mcmFtZV9FWVZBSGZUOEItd1BMa0xGT0t0ckc3RTRnbVE9ZGhiZHNsamhiZERqVGNodk5UQTMiIHN0eWxlPSJkaXNwbGF5IDogYmxvY2sgOyIgbmFtZT0iaGFsYWxhZF9hZHNfZnJhbWUiIHRhcmdldC1kb21haW49Imh0dHBzOi8vd3d3LmhhbGFsLmFkIiB3aWR0aD0iMCIgaGVpZ2h0PSIwIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgbWFyZ2lud2lkdGg9IjAiIG1hcmdpbmhlaWdodD0iMCIgdnNwYWNlPSIwIiBoc3BhY2U9IjAiIGFsbG93dHJhbnNwYXJlbmN5PSJ0cnVlIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW49InRydWUiPiA8L2lmcmFtZT4gPHNjcmlwdCBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmhhbGFsLmFkL2dldFdpZGdldEJvb3RzdHJhcD93aWRnZXRUb2tlbj1FWVZBSGZUOEItd1BMa0xGT0t0ckc3RTRnbVE9ZGhiZHNsamhiZERqVGNodk5UQTMiIGFzeW5jPjwvc2NyaXB0PiA8L2Rpdj4=
Penaja Hasyanaurah