REVIEW : Nutri M : Cantik & Sihat, Seiringan | Produk Shampoo Rambut Gugur

REVIEW : Nutri M : Cantik & Sihat, Seiringan  | Produk Shampoo Rambut Gugur | Selalu lepas mandi je mesti merungut sebab tengok dekat floor trap toilet banyak gumpalan rambut yang keguguran. Bangun pagi tengok dekat bantal, berterabur rambut gugur…HN rasa belum 30an lagi dah botak..Errr..Katakan tidak!!!

Nak buat rawatan hair treatment dekat salon tiap-tiap bulan macam tak mampu nak menghabiskan duit ke situ je.. nanti kalau dah pergi sekali mula la nasihat ni nasihat tu kang beratus habis.. HN dah la pantang orang ajak offer untuk kebaikan diri sendiri.. uhukss.. camne nak simpan duit nak kahwin kalau macam tu kan? hehe..

   

Haritu ada offer hebat dari group whatsapp Putrajaya tentang satu produk ni.. memandangkan HN memang memerlukan sangat produk tu sebab masa tu rambut HN memang bermasalah dengan berminyaknye memang takyah citer la..dah minyak, mestilah ada kelemumur sebagai salji bermaharajalela. owhh menangis hari2..nak sikat pon terasa sayang sebab takut lagi banyakkk gugur..so HN pon ambil kesempatan untuk cuba produk ni..

Balik dari Beijing haritu dapat produk ni dan terus guna hari-hari tanpa was2.. sebab produk ni herba dan paling best tanpa bahan kimia perosak rambutku..hampir dua minggu HN dah guna memang terasaa sangat perbezaan sangat ketara ok !!!

Dari segi rambut gugur tu, tipu lah kalau HN kata dah tak gugur langsung kan.. tapi HN nampak la perubahan sikit.. kalau sebelum ni sikat rambut segumpal banyak dekat sikat tu..tapi sekarang ada jugak tapi beberapa helai je..dari segi rambut berminyak tu memanggg totallyy 100% HN cakap ‘DAH TAK BERMINYAK’ ok..bila rambut dah tak berminyak kelemumur haruslah tiada kan..Alhamdulillah..gembira gila sebab baru lebih kurang 2 minggu je HN cuba..

 Produk Nutri M yang bertakhta di hati sekarang..”You Feel It then you believe it or not”..

Ada 5 Herba Utama yang digunakan dalam shampoo ni : 

1) Akar Ginseng 

iaitu kaya dengan pelbagai mineral dan vitamin seperti vitamin B1 & B2 yang menyihatkan kulit kepala & membantu merangsang pertumbuhan rambut baru

2) Chinese Knotweed 

mengandungi antioksidan dan pelbagai elemen anti-penuaan yang mampu mengembalikan kekuatan & keremajaan rambut dari akar hingga ke hujungnya

3) Touki Ekisu 

adalah sejenis herba yang sangat kaya dengan vitamin B12 &  elemen antifungal yang berfungsi memperbaiki kondisi kulit kepala hingga ke akar rambut.

4) Bunga Za’faran 

mengandungi antioksidan yang tinggi membantu mengurangkan kesan-kesan sampingan yang terhasil dari proses oksidasi oada tisu-tisu kepala & badan

5) Akar halia

mampu meningkatkan peredaran darah bagi kulit kepala yang seterusnya menggalakkan pertumbuhan rambut secara efektif dengan kadar optimum

RM39.00 SAHAJA ok …

Produk Halal ke?

” Produk ni 100% tiada bahan kimia yang merosakkan serta telah mendapat kelulusan dari pihak Kementerian kesihatan Malaysia, jadi boleh guna tanpa was-was ok ” 


Apa yang ada dalam set  Nutri M Anti Hair Loss ?

1 unit syampu herba berkondisioner 200ml
1 unit tiub gel esen 30g iaitu untuk menguatkan akar rambut dan melebatkan rambut. Cara penggunaan seminggu sekali sahaja.

apa lagi..HN sudah..korang bila lagi nak cuba?
insyaAllah puas hati..
Cara nak Dapatkan produk Nutri M ni dengan Hubungi :


019-3117254 

nutrienterprise@yahoo.com

5 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

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
Penaja Hasyanaurah